Over van de Zand

Van de Zand douaneagent BV is in 1992 opgericht door de heer Johan van de Zand.

Het douaneagentschap is gestart in een bedrijfsunit op de parkeerplaats van het industrieterrein “De Grens” in Heijen. Toentertijd kwamen de klanten met hun goederen langs het kantoor en de douane, zodat daar ter plekke de goederen konden worden aangegeven.

Met de groei van het bedrijf moest er ook worden gedacht aan een grotere locatie. Deze  is gevonden in het huidige bedrijfspand op De Grens 4 te Heijen. Dit pand is in eigen ontwerp en beheer gebouwd. 

Tot het jaar 2007 is de douane onze buurman geweest, maar door de automatisering van douaneprocedures was het niet meer noodzakelijk dat de douane fysiek bij ons in het pand bleven.  Op dat moment was het voor ons dan ook  mogelijk om allerlei soorten aangiftes elektronisch te verzorgen.

Ondanks de groei die we hebben meegemaakt gedurende de jaren, is onze mentaliteit hetzelfde gebleven. Het persoonlijk contact  met onze klanten staat bij ons voorop. Wij zijn nog altijd een knus familiebedrijf met interesse voor onze opdrachtgevers. We hechten grote waarde aan persoonlijk contact, bij ons is uw bedrijf geen nummer maar een klant. In dat verlengde denken wij ook graag met u mee en vinden voor ieder probleem een oplossing. Kortom wij zijn een betrouwbare partner voor nu en in de toekomst.

 Wij staan voor iedereen klaar of u nu een klein of groot bedrijf hebt, particulier of een zakelijke klant bent. Wij denken met u mee en zijn oplossingsgericht. Wij kennen de klappen van de zweep omtrent douanezaken en de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied. Natuurlijk zijn we als eerste op de hoogte van de laatste veranderingen van de wet- en regelgeving bij de douane. Door de kleinschaligheid van ons bedrijf zijn deze zaken dan ook zonder moeite toe te passen in ons eigen bedrijf, maar ook in dat van u.  De opdrachten die u ons toevertrouwd zullen door onze korte  communicatielijnen snel en accuraat worden aangegeven. Al ons personeel zijn gediplomeerde declaranten, daarnaast hebben we een actuele automatisering dat garant staat voor uitstekend werk tegenover minimale investeringen en kosten aan uw zijde.

Onze betrouwbaarheid als partner naar u toe en naar de douane toe is bewezen en bekroond met het AEO certificaat dat we hebben gekregen op 22 juni 2011. Kortom wij zijn een veilig partner waar u rustig mee in zee kunt gaan. Ons certificaat wordt ieder jaar opnieuw bekeken en beoordeeld.

Hieronder volgen de zaken waar wij in zijn gespecialiseerd:

  • Import, Export, Transit
  • Elektronisch verwerking m.b.v. sagitta
  • Douane-service maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 21.00 uur
  • Neutraliseren van uw importzendingen
  • Carnet afhandeling
  • Statistiek dienstverlening
  • Fiscaal vertegenwoordiging
  • Aanvraag douanevergunningen
  • Verzorgen van de administratie van douane entrepots